21-01-2011

Nepal - houtbewerking & winkeltjes

Met al die creatieve mensen en de gewoonte om de eigen kleding zelf te maken is er natuurlijk ook veel behoefte aan materiaal en je ziet dus overal kleine fournituren, kralen en stoffenwinkels.
De houtwerkplaats die je hier ziet is een voorbeeld van de velen die je daarvan tegenkomt, ook veel voor eigen gebruik, de hindoeistische goden hangen overal)
Pigment om te stempelen of huizen te decoreren (zie verdere post daarvoor)

Fournituren, de rollen met geweven band (wel allemaal met goud- of zilver-draad) waren 0,70 per 10 meter, dus je raadt het al...
 Kralen, te koop per complete strengen, met nog een beetje versiering wordt dit zo als ketting gedragen
Ongelooflijk hoeveel verschillende tinten er zijn van de kleuren. Het combineert ook super!


3 opmerkingen:

  1. Mooie foto's, ik ben zelf ook al een paar keer in Nepal geweest. De Kathmandu-vallei, voornamelijk Bhaktapur. Met een voorraad stoffen,knopen en sari band huiswaarts gekeerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. W.O.W. wat onwijs gaaf, echt leuk om te zien hoe alles daar gemaakt wordt. Leuk dat jullie mee hebben geholpen en echt met de bevolking bezig zijn geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige foto's Susan! Zou het niet heerlijk zijn als we hier ook van die prachtige kleuren droegen? Wat zijn wij conservatief eigenlijk. Ik hoop nog altijd dat hoeden/hoedjes weer in de mode komen maar ik ben toch echt niet dapper genoeg om er gewoon mee te beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen